Tuesday 24. May

for lang en skrivepause, beklager.

Det har vært stort sett en motorseilas til nå. Vinden har vært endten imot eller for lite, eller begge deler. Fremdrift var sterk en dag fra Jomfruland til Lillesand, på bekostning av at det meste på båten ble fuktig, om ikke våt. Det regnet og sjøene var forvirret, så vi humpet av gårde.Vann finner veier, særlig i små mengder hvor man ikke kan finne ut hvor inngangen er. Heldigvis var det kun fot-enden av madrassen som ble påvirket. I

I Lillesand, neste morgen inviterte min gode Ballad-seiler venn Svein Tangen til frokost, eller det ble heller til brunsj. Hans partner Hilde hadde lagt ut ‘en enklere måltid’, men omfattende og godt var det. Svein kom og inspiserte de siste sikkerhets tiltak på Josin, og fotograferte flittig.

På veien til Lillesand, hadde den nye AIS sviktet, så neste dag bar det til Kristiansand i håp om å få hjelp.  Vennlig stemme i telefonen, men var full-booket ut denne uke.Ikke uventet egentlig, men verdt forsøket.

Mine egne utforskninger pekte ut en antenne-splitter som skurken , og da ble plan B satt igang, med innkjøp av elstra antenne som kunne kobles direkte. Handelen ble meget forenklet, da Svein var i K’sand, og meget snillt, kjørte meg rundt. Snakk om service! Tilbake på båten var det beskjed fra Gilbert at han dadde fulgt meg inn til kristiansand på MarineTraffikk appen, og da måtte systemet har funket. Mystisk. Da ble alt nytt utsyr pakket vekk og systemet koblet opp som opprindelig. Magic! Detfunket. Konklusjonen må være at fuktighet hadde forpurret signalene et eller annet sted. Men, å finne det blir ikke lett!

Forward!  Nå på vei, med storseil patetisk oppe, for motor vestover, med finfin strøm til å dytte oss fortere frem, med mål Skarvøya, en fin naturhavn litt øst for Farsund. Solen har begynt å titte frem, som meldt, og planen er å benytte sol og varme imorgen til å tørke ut alt som er fuktig.

Alls well!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..