Endelig en Seildag

Trengte den tørkedag på Skarvøy. Ankom til mottak fra to gjøk, en nært, en fjernt, som om de pratet sammen. Fin brygge å fortøye til, med bord og grillplass.

Spredt båtens innhold utover bryggen, og lot strålende solskinn og lett bris gjør jobben. Måtte jage enkelte lette ting som ble løftet av vinden og flyttet, heldigvis innover mot land. været var så sommer-aktig at det var fristende å kjøle seg ned med en dukkert. Men nei, først et forsøk som stoppet i kne-dybde, bekreftet av termometerne, som viste hhv 12 og 12,4 grader. For kaldt. Vondt kaldt!

Vekket av solen neste morgen, da den steget opp over bakkekammen, og da ble det rimelig tidlig av gårde. Fremdeles fint vær, men ingen vind. Da måtte vi utnytte strømmen. Websiden YR.no har utrolig mye informasjon, også meldingskart over havstrømmer. Det stemte. Litt utenfor kysten red vi en 2 til 2,5 kt medstrøm rundt Lista og nordover, siden nordvestover langs kysten. Så 8 kt på GPS av og til. Det var artig å hold øye med en forholdsvis stor motorbåt som fulgte kysten tett, så rett mot mål, unna strømmen, og hadde bare såvidt større fart. Hvis de hadde sett oss, måtte de ha lurte fælt!

Kvelden i Egersund var stille, og Peking and i Peking House smakte godt. Kinarestauranten som vi har vært på før var stengt og PH ny-åpnet. Maten var bedre før.

Gledelig overraskelse neste morgen, ved dieselpumpen. Kun kr.8,80 per liter. Det er en fordel å fylle der hvor fiskebåter er storkunder.

Rundt Egerøya, nord, på vei ut, vakker og pent, og igjen ut for å finne strømmen. Ikke så sterk idag, men det hjalp. Litt rare værforhold etterhvert. Skyer spredte seg fra sør, og en tåkebank seg seg sørover fra nord, og omfavnet oss lett, men vi var inn et hull, med strålende solskinn. Merkelig. Etterhvert kom det en lett bris, i en seilende retning, som gradvis økte og dyttet tåken vekk, så vi kunne seile! Endelig! Fin fart i gyngende  bevegelse. Plan A mål var Tananger, vest for Stavanger, men det fosset vi forbi. Plan B var Skudeneshavn, og det ble passert i det fjerne. Gradvis dreide vind litt mot nord, og det ble for skarp vinkel oppover Karmsund, så på med motor igjen. Dagsmarsjen ble 72 nm, til Haugesund, og en sliten men tilfreds kaptein måtte lete lenge etter en plass å fortøye blant alle fredagskveld båter, med feirende folk. Til slutt snek vi inn i en ledig bås i Motorbåtforenings marina på andre siden av sundet. Fredelig. Ingen som kom for å feie oss vekk. Så middag og søvn.

Måtte bruke tid på å handle neste dag. Anbefalt å dra til Haugesunds storsenter. Buss. Ga meg en sightseeing tur på veien. Koselig men tids-slukende. Nok en gigant senter. Brukte mye tid i gå-ingen, men fin mosjon, da!

Rask McDonaldslunsj og avgårde nordover igjen, for motor dessverre, i helt stille vær og sjø, etterhvert lavere skydekke og lett regn av og til. Mye trafikk, og bra med AIS som hjelpemiddel i den dårlig sikten. Målet var Bekkjarvik, og en Bocuse d’Or kvalitet hamburger, (omtalt i A-magasinet forleden), med trøttheten seg på, og det ble oppankring i en vakker liten bukt på nordenden av Ivarsøy, (pos 55 57,17 / 005 14,03). To eldre gårdsbruk og to hytter. Igjen stille, og regnet hadde gitt seg. To jenter i ror-å-gøy jolle. Fiskergutt på bryggen som kastet langt, i forskjellige retninger, men ingen fangst. Rask måltid og køye.

Sol-oppvåkning igjen idag, men det er søndag, og bloggtid. Målet idag er Strusshamn, litt vest for Bergen. Kanskje en hamburger på veien?

All’s well.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..