Strusshamn

Det ble litt seiling søndag, på veien til Strusshamn, (pos: 60 24,17 / 005 11,48), med en stopp på veien i Bekkjarvik for å prøve den berømte burger. Ja, den var meget god, langt bedre enn McDonalds, og så burde vært, prismessig. McD vil aldri bli det samme. Bekkjarvik var badet i sol, havnen var helt full, og køen utenfor iskrem luken var lang. Folk koste seg. En to-årig jente ved nabobord skjeet og sølte seg alene gjennom et digert beger, helt målbevisst og taus, men måtte gi seg med ufullendte sak. Så ikke helt frisk ut etterpå og måtte trilles i vogn, ikke snakk om å gå!

Du vet du har kommet til Bergen når folk gå med paraply i oppholdsvær.

Måtte dra in til Byen idag. Den våte seilas forleden hadde også forårsaket kose-radioens endelikt. Maken var tilgjengelig på Elkjøp på Åsane. Buss tilbud i området er helt bra, sjåførene hjelpsomme til denne stakkars ‘ytlendingen’, og prisen for en ‘honnør’ billet meget overkommerlig. På veien tilbake fra den største Elkjøp jeg har sett, (måtte har følge for å finne kassen), tilbragte jeg litt tid i sentrum. Masse folk. Ikke mindre enn tre gigantiske cruise ship hadde tømt seg. Det er lett å skille cruise folk ut. De går to og to, hette-anorak med hetten oppe, (det hadde ikke begynt å regne for ordentlig ennå), i langsom tempo, kart i hånden og med blikket festet på neste ‘sight’.  Ungpigene var en type til. Skulderveske, mobilen i den en hånd og farve-rik sammenrullet paraply i den andre, (nei, det hadde ikke begynt å regne for ordentlig ennå).

Det er temmelig nøyaktig 60 år siden jeg var i Byen første gang. Begynnelsen av juni, 1956. Tåketur fra Newcastle, strålende sommerdag fra Haugesund og inn. Nyforelsket og på vei til noen uforglemmelige dager i Hardanger. Those were the days!

Det begynt å regne, og å gå mellom paraplyene var å kjøre slalom med krumme ben, og da tok jeg bussen tilbake. Regnet hadde funnet veien inni båten igjen, og da ble det demontering av innredningen for å finne kilden. Funnet hvor det kommer ut gjennom inne-taket, men ikke hvor det gå inn gjennom dekk. The joys of boating!

En natt til her, det er for sent til å fortsette idag.Mer regn til natten og oppklaring imorgen formiddag. Sterke motvinder er meldte de neste dagene, og da blir det motor, innaskjærs.

Alls well.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..