Måløy

Inneblåst. Nå har vinden stått i nord i en uke, og har holdt seg oppe i ubehagelig styrke. Kom hit sent fredag kveld etter en nokså våt tur fra Florø. Sjøene gikk hvit i sundet her og har gjort det siden. Flere båter her som venter for et vindu for å komme videre og rundt Stad, og tre som har gitt opp og vendt seg sørover igjen.

Men tilbake et hakk eller to. De har gått litt surr i disse bloggene. Flere skrevet, men ikke sendt, pga meget variabel internet forbindelse. Og ‘draft’ene har forsvunnet på mystisk vis.

Ser at den siste Norske var fra Strusshamn. Neste dag dro vi videre nordover, innaskærs, og for motor hele veien, til et favoritt sted, Kjerkeholmen, ( pos: 60 41,76 / 005 04,76), mini-jetty på to traktor dekks lengde, akkurat Josin-passe. Fredelig sted, denne gang med velkomst fra en gjøk, som holdt på til langt på kvelden. Måtte ha vært meget ensom.

Det regnet neste dag, og da benyttet jeg bl a tiden til å installere den nye FM/DAB radio, og lese bruksanvisninger, inntil alt funket som det skulle. Både den morgen, og neste, ble det en rask dypp, temp hadde nå krøpet opp i nesten 13 grader. I og med det var 1. juni, måtte jeg feire at sommeren var kommet, tross regnet.

Neste dag, en tidlig start i strålende solskinn og nesten null vind, og mye navigasjon frem til Skjerjehamn. Der er det en bra restaurant, og Cæsars salad for lunch var beket bra. Så etter en lite blund, bar det videre til en naturhavn på sør siden av Svanøya, (pos: 61 28,67 / 005 05,92),meget fredelig og bra beskyttet fra nordavinden. Men, kl få, natt, vinden plutselig snudd til sør, ble vekket av endringen, og vi måtte flytte. Sov snart igjen etterpå.

Nok en strålende solskinnsdag neste dag, må blitt fredag nå vel, og fremdeles nordavind. Mot Florø, for proviantering. Fulgt etter en opplagt lokal seilbåt, også for motor, gjennom en trang ley istendenfor å ta den normale lang vei rund. Husk den til neste gang. Etter handel i en megaCoop, lange baner men ingen Biola yoghurt, videre nordover. Mye trafikk, og særlig de hurtige katamaraner, (lokale busser over fjordene), med sine 30 kts fart, er der før man aner, særlig når vinden er såpass bråkete at man ikke hører brummelyden.

Nå vet jeg hva Aukrust mente med ‘Det blåser nordavind fra alle kanter’. Uansett retning av fjorden, var nordavind imot. I Frøysjøen bygget seg opp ganske krappe bølger, og vi nok en gang måtte tåle mye sprøyt. Vinden var oppe i 35 kt av og til, og da ble fremdriften noe langsom. Kom inn til Måløy sent på kvelden med en våt båt, også dessverre noe inne. Da solen neste dag tørket altsammen ble det igjen et lag av glitrende salt krystaller over alt, og vannslangen var for kort. Flyttet båten. Spylte båten, og selvfølgelig megselv da slangekoblingen røk. Fint med ren båt.

Igår gikk det i janitsjar musikkens tegn her. i hvert fall 20 band, alle spillere i godt humør, og en utrolig høy musikalsk standard. Årlig stevne visst. Jeg havnet som eneste tilskuer på en lissom-skotsk band, og kunne ikke dy meg for å danse de få skotske dansetrinn jeg kunne huske. Stor jubel fra bandet!

Oppdaget at mitt AIS sendesystem nok en gang ikke likte fuktigheten, da siste visning av Josins posisjon er i Fløysjjøen, tre timer før Måløy. Har fremdeles ikke funnet feilen.

Idag, solskinn og i 20 kts mot vind, kom en Nordlandsbåt inn, for motor. Den er på vei rundt kysten, med formål å få støtte for å stenge Sellafield atomkraft anlegget. (Se http://www.neptunenetwork.org). Artig par, han som skipper, fra langt i nord et sted og flink til å ljuge/skrøne, og mannskap en dame fra Tønsberg, sponsor. Instant fest på brygga.

Værmelding lover løyende vind imorgen, og da ta vi en kort seilas til Silda, halvveis til Stad, i påvente av enda lunere vær tirsdag for å komme rundt Stad. Etter et er det meldt nordavind igjen. Puh!

Alls well.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..