Fra Bessaker til Vegstein

Vegstein på Vega. (pos:65 41,18 / 012 01,59).

Været begynt å forandre seg, fra blå himmel hele dagen til mer skyet, og, merkelig nok, små områder med tåke. Det ble da ikke så lunt der jeg gjemme meg bak sprayhood’en. Samme dags-oppskrift som før: Motor, med seilene optimistisk oppe av og til. Siste timen med faktisk litt effekt.

Brakstad var menneske-stille. De få båter var tydeligvis hjemmehørende. Havnavgift skulle betales med app, «gomarina». Men, når det ikke var internet forbindelse for å kunne nedlaste app’en, må betalingen vente til returen. Traff samme system senere, men under registreringen krevdes det for mange sensitive opplysninger. Stopp! Ut! Da skal det benyttes kontanter.

Rørvik har en grei diesel-påfyllings brygge, greit beskyttet fra nordavinds påvirkning, og der ble det fyllt maks. Fortøying ved den trange gjestebryggen ble derimot nordavind-problematisk, og det trengtes hjelp til å gjennomføre uten å dunke for hardt bort i andre båter. Av de var bl a den Nordlandsbåten, lukket og mannskapsløs, men med en diger «Stopp Sellafield» banner strening fra mastetoppen. Proviantering. Proff hjelp til om-terminering av antennekabel til ICE modemet, i tilfelle det har vært problemet. Nei. Ingen bedring. Kontrol. Alt tilsynelatende i orden. Lånt en gjestetilknytning til å se på værmelding.

Besluttet tidlig start. Alarm for 5. Våknet litt over 4. Ok, på’en. Avgårde 05:30 i overskyet og lett regn, svak vind, kuling  meldt senere. Lang dag til Brønnøysund, nordavind selvfølgelig, men ingen kuling, takkogpris. Ingen sol, og da kjølig i båten. Satt på varmeren før ankomst, og glemt å flytte en fender som ble utsatt for eksos i hekken. En «popp» lyd bekreftet en smeltet fender med hull. Ny fender i butikken var dyr. Dumt det der. Har gjort det før. Må skjerpe hukommelsen. Oppskrift på det noen?

Internet-forbindelse i Brønnøysund var nok til å få bakoversveis. Snodig. Kanskje det er ICE sin sender det er problemer med. Vel. Nitidig studering av flere værmeldings-tjenester foreslo nok en tidlig start, men jeg klarte kun 07:30. Planen var forårsaket av meldt kuling senere. Det skjedde, men mye tidligere enn meldt. Den angrep oss da vi var bredvid Ylvingen, ca to timer fra Vegstein. Ikke bare kuling, men over 30 knop, og da ble det ubehagelig. Og humpete.Og våt. Ankomst Vegstein og fortøyning var utfordrende, men utført med glans, med velkomst hjelp av Johan, Sturla og Knut, som kom ilende til, fra kaffekoppens hvilepause. Jatakk, Kaffen varmet!

Ingeniør-konsulent Johns tjenester ble benyttet senere til å konstruere en stativ for en diger slipestein de hadde fått til museumet. Gjennomføring av byggingen ble smidigere iomed at konsulent-tjenestene strakk seg til å holde esken med skruer, og dele dem ut, enkeltvis. Sturla holdt på plass, Knut skrudde elektrisk og Johan passet på. Det ble diskusjon, ahem, neste dag, da det ble oppdaget at, for å få plass til stativet, hadde den halv-jolle med blomsterbed blitt fjernet.

Det regner og blåser, og oppgavene av å skrue løs alt på Josins dekk og om-tette, har måttet utsettes. Boklesing på Kindle istedenfor, og endelig registrering av alle Amazon-bok gavekort som jeg fikk til Jul. Tusen takk nok en gang.

Skal bli her til etter St Hans-feiring, håper det blir noe av. Mer regn i vente.

Ellers Alls well.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..