Sandnessjøen. (Pos: 66 01,33 / 012 37,71)

Mandag, 27 Juni.

St Hans feiring ble litt redusert. Britt var syk dessverre, men det ble bål i fjærestein, med eggedosis, og brus, og svidde pølser, og kos og knott. Dævven som de irritert! Alle viftet med et eller annet.

Pga at Britt var hjemme noen dager, ble jeg forfremmet til assistent i kjøkkenet, og som tolk i museum. Fikk innsyn i den hemmelig vaffel-oppskriften, dro til byen og kjøpt inn, satt igang med en stor bolle: 6 egg, osv. Ble nesten av i armen av iherdig røring. Her skal det ikke bli klumper, nei. Knut godtok røret, under tvil, vi var ikke sikker på kvaliteten, og stekte. Resultatet ble godtatt av de få kunder som kom. Pust ut!

Det ble tørt og varmt nok en dag til å gyve løs på lekkasje-jakt. Under den sterke sollys fant jeg flere meget smale sprekker, og med lån av passe verktøy fra Johan ble de gravd ut og støpt igjen. Ingen ordentlig regn siden, og ingen sjøsprut for å teste, men ingen lekkasjer heller.  Spennende!

Ifølge YR.no skulle dagen etter St Hans aften bli værmessig bra for videre ferd, men nei, vind fremdeles i nord, og passe sterk til å utsette avreise en dag, og enda en dag. Søndag var det fremdeles nordavind, men svak, og da kom vi av gårde. For motor. Til Hjartøya, (pos: 66 00,38 / 12 37,71), en meget fin naturhavn. Det ble plutselig varmt. En føn-vind fra sørøst pustet kraftig, og dro temperaturen opp over 20 grader. Artig å se rad på rad av bølgeskyer på tvers av hele himmelen. Neste morgen ble jeg nesten fristet til et morgenbad, men en fot nedi var nok. 12,2 grader. Ow!

Så til Sandnessjøen. Diesel. (igjen!) Mat. Coop på bryggen er nedlagt. Lang tur til Rema 1000 ved fergekai. Enda lengere tilbake med lange armer. Føn-vind ble erstattet av kald vind fra ubestemmelig retning, og regn, så planen om å dra videre idag ble skrinlagt. Ser på England/Island fotball. Verre enn Brexit?

Alls well

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..