Kjerringøy, Søndag 3 Juli.

Det regner og det blåser, det er søndag og det er langt på formiddagen. Bare å finne på noe inne.

Seilas, ja seilas!, fra Bodø og hit i går var en fornøyelse. Solskinn og en bedagelig fra-lands vind, som betydde mindre med bølger. Passe bedagelig båtfart. Avslappende. Tankeflyvene. Vel, inntil på strekning utenfor det store fjellet et par sjømil sør for Kjerringøy. Urolig vannflate oppe i lo. Pang! En føn vind, temperatur som en hårtørker, slo til. Fra under 10 knop til over 30 i løpet av sekunder. Armer og bein. Skjøter og ror. Krengning. Mer krengning. Så var det over. Ingenting knust. En gryte med vann i, hadde hoppet ut av vasken og oppe på kart bordet, opp-ned selvfølgelig. Strålende solskinn betydde rask tørk.

Og havnen i Kjerringøy var fullt og over-fullt. Det viste seg at det er «Kjerringøy Dager» denne helg, og halve Bodøs motorcruisere var her. Plutselig en som forlot en plass som vi kunne smette inn i. Snakk om flaks.

Ankom akkurat for sent for dagens middagsbuffé i restauranten, og da måtte jeg ta til takke med ferske reker kjøpt på kaia i Bodø. No problem!

Skulle lete i krinker og kroker etter eventuelle etterdønninger av krengningene tidligere. Og lykten? Borte fra sin vante plass. The Gremlin is at it again!

En Gremlin er ikke helt det samme som en Nisse, men har antagelig noen av de samme egenskaper. En Gremlin låne ting. Av og til bare midlertidig, av og til for godt. Beste måten å bli venner med den er å tilgi på forhånd, og vente. Og tenke. Også å ikke tenke. Av og til putter en snill Gremlin informasjon inn i hodet om hvor tingen ligger trygt. Denne gang, etter leting i krinker og kroker, med hjelp av reservelykten, kunne det konstateres at alt var i orden, men ingen lykt. Så i dag tidlig, det regnet og blåste og det er søndag husk, var det lett å snu det andre øre ned og sove en time til. Drømte. Om en annen Gremlin. En slags fjern slaktning tror jeg, av den (ganske sjelden), slemme sort. Som hadde tatt lykten der den hadde ligget oppå kabintopp og plassert den i det uendelig store, våte skapet. Han vil sikkert bare prøve å lære meg en lekse. Hei du Gremlin, vær snill nå, den lekse er herved lært! Fornøyd nå?

Så til «ICE.net» saga. I samtale med andre brukere, med lignende erfaringer som meg, er det nå klart at ICE er upålitelig og ustabil, og forårsaker mye frustrasjon. Brev er sendt. Men nå er det Telenors sine mobilbredbånd tjenester som skal til pers. Kostbart selvfølgelig, men en er blitt så avhengig av den hersens internet’en, ikke sant?

Det regner ikke lenger, og solen prøver seg. Vinden er fremdeles i det sterkeste laget, og da blir det en spasertur, for å se hva disse Kjerringøy Dager har å by på.

Alls well.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..