Bodø, Party Time

Fredag 15 juli. Forbundet KYSTENs landsstevne 2016 startet igår. To flotilla av ærverdige gamle båter, i alle størrelser ned til en robåt, ankom Bodø havn om ettermiddagen, en frå nord, fra Kjerringøy, hvor de hadde samlet seg dagene i forveien, og en fra sør, fra Bliksvær, likedan. I tet var «Faksen», 100 år gammel fraktbåt, 50 hesters Wickman semidiesel, med kraftig eksos»dunk-dunk» i langsom tempo. Kanonsalutt da Faksen rundet enden av moloen, (de fleste av oss tilskuere hoppet), og turtallsdunkene gikk ned til langsommere enn hjerteslag. Mye flagging og hoi-ing, og fotografering.

Over 100 båter, enkelte sa 150, ség inn, majestetisk og noe kaotisk. Flere for seil. De Nordlandbåtene med skvær-rigget, brune, seil var et spesielt syn, og forbausende manouvrerbart, (med unntagelser). To fremmed båter involverte seg, en stor kabincruiser med kapteinslue-bærende på flybridge, med hyppig bruk av baugtruster forstyrret foto- og -lydbildet, og en enda større modern seilbåt, med problemer med å få rullet inn forseilet kunne ikke bestemme seg hvor den skulle hen.

En soloseilende Colin Archer båt raste gjennom flåten på vei inn, til en del roping og skriking, og forsvant inn i indre havnen for å finne et romslig sted å få ned seilene og komme seg i orden.

Vi hadde tatt turen fra Kjerringøy tidligere på dagen, for ikke å blande plast inn i tre-båt bildet. Været på veien var påvirket av et lite, lokal, lavtrykk, som blåste vind og regn fra alle kanter en kort stund, men heldigvis forsvant nordover før flotillaene kom.

Det ble gradvis orden på kaoset, båter over allt, sideomside ot tettitett, fotøyningstau, hamp selvfølgelig, i alle retninger. Gjensynsglede, gratulasjoner, ankerdrammer, fortellinger, skrøner sikkert, forberedelser mot været. (Brune seil rigget fra baug til lavt-hengende råen, som romslige telt). Mat på toftene. Gradvis ro.

Det er Bodøs 200 års jubileum iår, og da er det mye stas. Kl 17, åpningsseremoniet for Stevnen fra storscenen, med fin korsang med hjelp av publikumsdeltagelse, fine taler, særlig fra Bodøs viseordfører, og en tale fra Sorenskriverassistenten fra historiske tider

I dag er det mye på programmet og det begynner snart. Jeg posterer denne nå, og følger opp senere med bilder når jeg har funnet et sted med pålitelig internet signal. Ah, disse tekniske frustrasjonene!

Alls well

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..