Torsdag 21. juli

Vekket igår, torsdag, kl 4 av storseil-fallets klakking mot masten, (glemt å feste det igår kveld) fra en fin liten fra-lands bris, som forstyrret idyllen, altså oppankret i nordlig bukt i Hjartøy. (pos: 66 00,52 / 012 24,82 ), vest for De Syv Søstrene. Pic tatt på vie ut.

DSCF0484
De Syv Søstrene

Videre søvn ble det ikke, men konkurransen mellom å stå opp og om å drøye det litt til var hard. For kaldt for en morgendipp. Frokost. Genakker vind? Retning? Check! Styrke? Check! Lets go!  En halv times motor for å komme ut i ‘rom’ sjø, og SÅ, rull ut seilet. Akkurat passe vind. 5kt båtfart. Perfect!

DSCF0486
Gennaker sail

Seilas til Vegstein gikk litt i rykk og napp, da vinden var ganske ustadig, og bare forsvant til det u-seilbar da vi var nesten fremme.  (Hadde håpet å briljere ved å seile inn, men nei.)

Men, litt historikk:  Fra Bodø, sist mandag, ble det oppklaring ut på formiddag, og etter en litt tidlig lunsj, startet hjemover-seilas for alvor. En fin seilevind bø på fin båtfart sørover, men vinkelen var egentlig for spiss, og til tross for iherdig seil-trimming, og kryssing, måtte motoren igang igjen da vi kom inn i trangere farvann. Det begynt å regne igjen også, og det, i kombinasjon med krappe hav-bølger, (kallet ‘stolpe hav’ av de innfødte), som gjorde bevegelsen både ubehagelig og våt, tok vi inn til Sørfugleøy, (pos: 67 03,12 / 013 46,39), istedenfor Støtt, som var dagens opprinnelig mål. Neste morgen var det nesten stille, med nordavind spådde senere, og da motret vi til Støtt hvor jeg kunne rigge til gennakeren. Nordavind kom, dog i for liten styrke, men vi prøvde å gennaker-seile en stund. Etter det var det å nyte omgivelsene mens vi putret gjennom brede fjord.

DSCF0455
Sunny-smile mountain

Da forholdene var gunstig for motor-båting, forsatte vi til langt utover kvelden, dessverre ingen midnattsol, men artig skyer og lysforhold.

DSCF0467
Peeping sunset

Og på motsatt hold, full månen, som tittet gjennom en rift i skylaget

DSCF0476
Smiley Fullmoon, (hvis du myser godt)

Forbi Rødøya, og løven sov, til velkjent Selsøyvik, kl 01, for en kort natt, og videre neste dag, forbi Polarsirkelen, akkurat tidsnok til å se Hurtigrutens «Midnattsol» skli gjennom det smale sundet, og tuuuute, til Sandnessjøen for diesel bunkring, (det går mye av det om dagen!) og ut til Hjartøya for en rolig kveld og natt, altså inntil kl 4.

 

Idag, fredag, er det KYSTENs dag her i Vegstein, dagen begynner i varm sol fra skyfri himmel. Håper på mange besøk, til mye aktivitet. Josin står klar til å ta folk ut en liten tur, men kun hvis det er seilevind. Motor-fart i en seilbåt er kjedelig! Dagen avsluttes med en konsert av en Trubadur, hvem han nå er, i brygge-huset, under et lavt diger-bjelket tak, mellom alders-myknet tømmervegger.

Alls Well

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..