Ny SeilePers

Før eller siden måtte det skje. Fredag, 29. juli skrives i protokollen som lengst utseilt gennaker seilas. Jeg hadde vært redd for at alt nordavind var blitt brukt opp på vei nordover, men nei, igår var han der igjen, hadde strålende solskinn med seg og pustet jevnt til langt på kvelden. Utrolig!

Våknet i Utvorda, (pos: 64 35,67 / 010 56,99) en liten havn med joller og et par fiskebåter, til stillhet, til og med måkene syntes det var en morgen å ta det med ro. Valgte Utvorda pga at på vei til Brakstad, som var målet sør for Rørvik, ble vi forbikjørt av såpass mange båter på vei til samme sted, hvor det var sikket ikke plass til allesammen, og da ble det litt lenger og til Utvorda.

Nokså uvanlig falsk sol i solnedgangen på Utvorda.

Etter et par timer flaksende rundt i området Flatanger, med sine mange navigatoriske utfordringer, kom vi ut i rom sjø til den nevnte nordavind. En utrullet gennaker, bulende med passe vind, er et flott syn, (se tidligere bilde!),  og den dro oss sørover i nesten åtte timer før brisen ebbet ut i kveldingen. Det var lett å velge utaskjærs rute, og dermed unngå for mange jybber. Ja, jybbings-teknikken mangler, i hvert fall når vind hastighet er over 15 knop, da kreftene i sjøtene begynne å bli vel stor. Må gå kurs hos ekspertisen tror jeg. Det var helt herlig å fosse avgårde, med lett rulling, og se landskapet sige forbi.

Altså, 66,8 gps-sjømil tilbakelagt, (loggen viste 71,6 og trenger kalibrering), til Djupest, i løpet av 12,5 timer, og over 40 sjømil under gennaker seil. Loggført med understreking!

Like nord for Djupfest, kl 22:20, kom Kittelsen-fjellene til synet.  Artig.


Og så var det å fortøye i Djupfest havn, skalk lukene, spise resten av jordbærene, og sove til seilemusikk inn i drømmeland. For en dag!

All’s well.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..