Egersund, 17 Juni ’17

IMG_1422

Som dere ser, solskinn. Og sterk W vind.  Fiskemottak er oppe i lo. Steng luken!

Gjestehavn (200,- per natt, langsom WiFi, fire gratis rundstykker fra Kiwi), er midt i byen, kort vei til nesten alt. Fasilitetene er omfattende og rene, og åpen inntil 17, hvoretter må man putte en 10’er. Så veldig frem til en dusj idag, men mynt-apparaten i første dusjen svelget ti-kroningen men nektet å gi fra seg varmt vann. Masse bruksanvisninger på veggen i skrift for liten uten lesebriller. Prøvde stelleroms-dusjen isteden, og den var samarbeidsvillig. Det er utrolig hvor mange forskjellige betalingsløsninger det er i disse gjestehavner. 

Det store teltet i bildet er ganske permanent, og denne uke er det en lokalband som regjerer. De øver fom lunsj-tiden, og holder konsert om kvelden. Trenger ikke billett.

Et kvarters langsom rusle til NSB, og behagelig lokaltog til Stavanger, fem kvarter. Dro dit igår for å prøve å få fikset iPad’en. Den prøvde å slå seg av stadig vekk. Applemannen diagnosert at bryteren hadde gitt seg. En lavteknisk dunk sørget for at symptomen ble borte men iPad kunne ikke deretter skrues av.  Gjøres med dekselet heldigvis. Mon tro at det mekanisk ikke likte forholdene iforegårs?

Turistkontoret er flyttet fra bryggen til inne i byen, og på veien dit igår, under en ufrivillig pirouette for å unngå å bli påkjørt av to unge racere på sparksykkel, tråkket jeg på kanten av fortauet som ikke var der. Landet på kneet. Idag er det litt hoven, men ellers lett brukanes. Ungdom nå til dags! Bah! Moteriktig hull i buksen.

Hadde planlagt å putre og finne en ute-havn mens jeg vente for Margaret, den 23., men blir her en dag eller to, inntil vinden løyer litt.

Seilasen hit fra Mandal hadde alt. Vindstille. Tåke. Strøm, begge veier. Oppklaring. Vind, økende i ryggen. Store, forvirrete bølger. Ganske våt regn de to siste timene. Jeg elsker båtlivet!

Alls well. 

 

Én tanke om “Egersund, 17 Juni ’17”

  1. Flott John. Stå på med oppdateringer, her har det blåst hatter og høy noen dager, så jeg antar du har fått smake noe av det. Take Care.. spesielt i land.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..