Egersund, søndag 25. juni 17

Det blåser friskt fra vest, opp-piskete bølger slår i hekken, byge-regnet er kraftig, og Josin beveger seg mye og rykker i fortøyninger. Vi har det bra inne, med få drypp.

Margaret ankom litt forsinket fredag kveld, dessverre uten bagasje. KLM var lettere forvirret med allmen forsinkelser, og bagasje-system hadde sviktet. Lovet levert neste dag. Vi busset tilbake til Egersund, og kjøpte tannbørste mm.  

Igår vandret Margaret litt rundt i byen, og hentet ferske rundstykker til lunsj og fersk fisk til middag, mens jeg gikk løs på vann-lekkasjen under vasken. Det viste seg at det var fot-pumpen. Demontasje. Inspeksjon. Ingen synlige feil. Om-montert med gavmild silikon. Test med vannslange og trykk. Fortsatt lekkasje. Hva nå? Men slangen kunne brukes til å fylle vanntanken imens. Ny pumpe-demontasje. Nitidig inspeksjon. Hull i en belg. Telefon til Hovland båtutstyrsbutikk. «Dessverre, nei. Har hatt en pumpe stående i hyllen her i over et år, folk kjøper elektrisk nå skjønner du, men den ble solgt torsdag». Reserve-belg?. «Nei, har aldrig hatt». Elektrisk pump på lager? «Ja, men butikken er nettopp stengt, kl 2. Åpner igjen mandag kl 7. Ha en fortsatt fin helg». Om han bare visst….

Mens oppmerksomhet var rettet mot pumpesaken hadde jeg glemt vannslangen. Å søren. Dørk-bord fløt. Lensepumpe med energiske slag. Forpigg-tanken hadde selvfølgelig blitt over-fyllt og vannet hadde funnet sine egne baner, langsomt men effektivt. Bl a i Margarets maddrasse-trekk. Allt ble tørt til slutt, med god hjelp av effektive tørketrommel i fasilitetene. Men hvilken velkomst for Margaret: Velkommen ombord, sengen din er våt! Hun lo! Vi ruslet en tur til bensin stasjon og kjøpte tre kurv med Norske jordbær fra en hyggelig innvandre. Tilbake til Kiwi og kremfløte. Fiskemiddag, og masse jordbær med fløte. Yum!  

Omsider kom bagasjen! Da ble dage god.

Idag blåser det kraftig, rett bortover havnen, og Josin dupper og gynger. Kraftige regnbyger, men vi er tørre. Det blir en innedag idag.

Allswell

 

 

4 tanker om “Egersund, søndag 25. juni 17”

 1. Huff da, høres kjedelig ut😩 Godt dere har tørket opp.
  Her nydelig vær, sol litt skyer og 18+☀️, nesten vindstille.
  Har dere bestemt når seilasen mot Skottland begynner?
  God tur⚓️⛵️

  Liker

 2. Vannlekkasje er mareritt! Silikon er en trøst 😣 Føler med dere! Godt det ble oppdaget før overfarten! Fortsatt god tur! Hils M. 👍

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..