Lossiemouth til Inverness

Våknet til solskinn og lett bris. Det var meldt sørøstlig vind på formiddagen og hovedsakelig vest- eller sør-vest vind utpå dagen. Men, til tross for lærdom fra tidligere, stolte vi på meldingen, og kom oss avgårde før kl 9, for motor. Det var deilig å kunne nyte solskinnet , som hjalp til å oppfriske båten etter onsdagers salt-dusjing. Men Jeppe var ikke lenge på himmelsjø. Vinden kom tidlig, rett på nesen, og etterhvert ble mye sterkere enn forventet. Resten av dagen var en slåsskamp mot krappe bølger og mye spray. Så 38 kt på vindmåleren som mest. Tror neppe jeg har erfart så sammenhengende lang tid med huskebevegelse. Det var meget slitsomt, og våt, og varte inntil vi var nesten ved veis ende ved «Sea Lock at Clachnaharry», Inverness. 40 sjømil og 9 timer. Nok en gang hadde Josin, min kjære Albin Ballad, vist sin styrke og sjødyktighet. 


En båt til i slussen, tre Svensker fra litt sør for Gøteborg, som hadde hvilte ut en dag i Inverness Marina like ved, etter den lange turen deres. Meget hyggelig lock keeper, som effektivt ordnet opp med våre fortøyninger, tok imot våre penger og forsynte oss med brosjyrer, nyttige info og råd. Så, videre da jernbane-broen, neste hinder, åpnet, gjennom neste sluss like etterpå, og til Seaport Marina. Fortøyet ved siden av Svenskene. Vinden hylte fremdeles. Helt idiotisk! Her skal vi være til mandag, kanskje lenger. Vi trenger en dag med ro, og handlelisten vokser. Margaret og jeg er skjønt enige om at hvis været fortsetter sånn, parkere vi båten og ta en buss- eller tog-tur for å se Scotland istedet. 
Når har vi spiste en deilig curry, som M hadde laget til en middag til fortæring på veien over Nordsjøen, men som ikke hadde blitt spist, vasket opp og fallt i seng. Kl er ikke ni ennå, men M sover. 

Det gjør også jeg nå!

Allt vel!

Én tanke om “Lossiemouth til Inverness”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..