Vestlandet, 29 Mai.

Skudeneshamn er ganske langt vest, ikke sant?

Ankom etter en hel dags motoring fra Egersund. Dagen startet med blå himmel og ikke en vindpust. Sommer!

IMG_1698

Varmt. Var i selskap med Siller Lass en kort stund, men med dens større fart, forsvant de gradvis.

IMG_1701

Søkte ute på kanten av dypere vann og fant nord-gående strøm, inntil 1,5 knop, og da blir farten mot mål ganske bra. Etterhvert kom vinden fra nord, gradvis økende, og da var det «wind against current», og korte, krappe bølger. Vi stampet, og sjøsprøyten vasket alt. Men solen skinte, og ryggen fikk bra mosjon av gyngingen. Plan A for dagen var Haugesund, men etterhvert ble bevegelsen såpass slitsomt at Plan B var å foretrekke.

Nå etter middag og en blund, skyer det mørkt til, det rumler over Stavanger, og så kom regnet. Fint! Da blir saltet vasket vekk! Dessverre fant sjøsprøyten inn enkelte steder, så det blir litt detektiv arbeid imorgen.

Fra Sandefjord til Lillesand, 77nm, og fra Lillesand til Egersund, 90nm, var forholdene  finfine, med seiling hele veien, og det ble til natt-seiling. Soloppgangen på veien inn til Egersund var magisk.

Moderne hjelpemidler, som elektronisk kartplotter, samt AIS ships-identifikasjonssytem, gjør natt-seiling og -navigasjon mye lettere og tryggere. Man kan lissom se i mørket! Fiskebåter har lys på, og er lett å se uten hjelpemidler. Derimot fiskeredskap i sjøen er problematisk. Unntagen 3 stk utenfor Grimstad som eieren tydelig ønsket å beskytte, som hadde AIS sender på, som synes på kartplotter som ship. Da de hadde ingen lanterner, ble de litt vanskelig å finne!

Josin oppfører seg eksemplarisk, (foruten de små lekkasjene da), og alt virker som det skal. Må det bare fortsetter sånn! Jeg er ivrig å få prøvd vind-roret som selvstyring, istedenfor den elektriske autopilot, men forholdene har ikke vært gunstig ennå. Trenger god plass, rolige forhold og vind fra siden, inntil justeringen er mestret. Spennende! Værmelding for imorgen er lovende, men realiteten må vurderes nøye.

Haugesund, og kanskje litt til imorgen.

Alls well!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..