Ålesund.

Ålesund Seilforening. 62 28,2 N. 006 12,3 E.

Ankom søndag etter en rar seilas gjennom fjordene fra Larsnes, hvor vinden blåste fra alle kanter eller ikke i det hele tatt. Ikke rart at de flest båter her omkring er motorbåter!

Det har vært mye motor og lite seil siden Haugesund. Fantastisk flat sjø utaskjærs, strålende solskinn men med litt disig sikt. Hvis du miser godt og bruke litt fantasi så se du innover Hardangerfjorden og Folgefonn i det fjerne.

DSCF1478

Lite trafikk utaslkjærs, og med autopiloten på, ble det mange timer med lesing.

Fra Egersund til Skudeneshamn, til Haugesund, til Uttoske, (utehavn i Fedjefjorden), til Hardbakke, til Måløy, til Larsnes, og hit, alt for motor. Seilene var ute avotil men til lite hjelp.

Begivenheter på veien. Den første var en god andel av den Norske Marinens små farkoster som føk forbi i meget høy fart, sannsynligvis på, eller etter, øvelser. De vinket tilbake. Den andre var å møte Magne Klann, som seiler fra Nordkapp til Lindesnes i en liten jolle, i Skatestraumen, sør for Måløy. Han raste med 4 kt strøm, vi stanget imot, men det ble tid for en oppmuntrende tilrop og takkesvar. Den siste var rundt selveste Stad. I en diesel-stopp på Måløy, ble værmeldingen studert nøye. Prognosen var lite vind fra NW, løyende, og mer imorgen. OK, da fortsetter vi idag. Utenfor Ervik, kom en svær supplybåt snikende opp aktenifra, på samme kurs, uten tegn til at han hadde sett meg, ei heller endre kurs, og da han var tett innpå, måte jeg vike, til styrbord, og svært nær klippene. Ikke noe tegn fra broen. Nei, han hadde sikkert ikke sett meg. Deretter begynte vinden å variere veldig i retning og øke mye, til godt over det som var meldt, og dermed skape krappe bølger, særlig rundt pynten på Stad. Vi stampet videre og Josin fikk en skikkelig saltvanns dusj, i klumper. Det ble roligere inn til Larsnes.

Stille neste morgen, søndag. Sen frokost i solskinn. Videre innover fjordene, hvor vinden ble meget påvirket av fjellene, avotil med, avogtil på tvers, avogtil imot. Håpløs å benytte seil i de korte stunder det var noenlunde stabil. Og det ble tunnel-effekt i fjorden forbi Hareid, med 30 kt rett på nesen, og saltvanns dusj på ny. I Heissefjord, kom mørke skyer i rasende fart fra vest og temperaturen falt som en sten. Det var deilig å fortøye i en bås i Ålesund Seilforeningens anlegg med el-stolpe rett foran, og kunne skru på varmeviften.

Igår tok jeg det veldig med ro, og hvilte, og ladet «batteriet», etter noen lange dager. Inatt var temperatur nede i 3 grader, og det er nå kun 12 midt på dagen. Solen skinner igjen etter en grå dag igår, men vinden får seilbåtene til å hyle. Meldingen er at det skal fortsatt blåse sterkt fra Nord, og iomed at jeg er blitt ganske lei motor, har jeg tenkt å bli her inntil vinden enten løyer eller helst snur. Ålesund er ikke det verst sted å vente.

Alls well!

 

Én tanke om “Ålesund.”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..