Brekstad.

63 41,1N  009 40,1 E

Fra Ålesund hit tok tre dager, via Tornes og Kristiansund, nesten alt for motor, med kun litt seiling innimellom. Lite vind, mest fra nordlige kanter.

Litt nord for Molde, på Nyhavna, nord på øya Gossa, ligger Norges største anlegg for håndtering av naturgass:

DSCF1489.jpg

Her flyter uhorvelig mange kubikkmeter og dermed kroner. Hoved påfylling av oljefondet, eller pensjonsfond. Her forbi må man ta av seg luen og bøyer seg i takknemmelighet for den inntekt som tilflyter min bankkonto hver måned. Fortsett med det, takk!

Ellers som dere se var været grått og kjølig, og krevde stilongs, tykke genser, mm. Turen etterpå, tråklende gjennom holmer og skjær, hvor på ett sto et havørn, urokkelig, selv om vi putret forbi kun noen få meter unna, og måker prøvd å skremme den vekk ved bombeflyvning. Jeg hadde dessverre ikke kamera tilgjengelig, og det var uansvarlig å hente den! Så over Hustadvika, som er beryktet, men denne gang helt snill og kjedelig.

I Kristiansund var jeg lenge nok til å spise bacalao, spesialiteten i restaurant Smie, som er kun to minutters gange fra gjestehavn. Bra var det, selv om forhold fisk/potet var noget gnient.

Og så den lange, lange Trondheimsleia, bred og ganske uten særpreg, skyene nede på fjelltoppene, litt vind, på nesen selvfølgelig, og mye tid til boklesing. Ferdig med Putin, nå Trump. Usmakelig begge to.

Brekstad er like ved enden av rullebanen ved Ørland, og disse jagerflyene bråker noe forferdelig. Det skjer heldigvis ikke så ofte, og da kan vi kanskje trekke den betryggende konklusjon at Norge ikke er utsatt for trusler luftveien om dagen. (Andre konklusjoner er ikke så betryggende).

Fra Brekstad går hurtigfergen inn til Trondheim. En time. Hurtigbåt havn der er rett ved siden av cruiseskip kaien, og der var en av disse kolosser, P&O lines, i mange etasjer. Det var sikkert ikke så lenge til avgangen. Fra havnen er det nå en flott gangvei over alle jernbanespor, som redusere gangtid til sentrum betraktelig, men var selvfølgelig for meg motstrøms alle cruiseturister på vei tilbake. Hadde valgt Olavs-statuen som sted å møte min dattersønn John Magnus, med kjæreste Mariell, men det var bare en stor anleggsplass. De klarte å finne meg dog. Vi hadde en meget koselig tid sammen, og solen skinte, før de skulle videre til et bursdagsselskap og jeg ta hurtigfergen tilbake.

Idag, mandag, er det fremdeles grått og kjølig, med nordøstlig bris, og da en utmerket anledning til en dag med huslige sysler, innkjøp mm, og blogg-skriving. Nå, utpå ettermiddag, prøver solen å skinne gjennom, og da blir det forhåpentligvis en bedre dag imorgen for videre «seilas».

Alls well, fra SeilerJohn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..