Vegtsein

På Vega. 65 41,2N  12 01,6E.

Fra Brekstad til Bessaker til Lerøya og hit til Vega tok tre dager, hvorav to kjedelige og én ganske anderledes, med VIND.

Bessaker var stedet for tyske fisketurister. Mange småbåter fortøyet for dagen, og livlig diskusjon å høre, på Tysk, i sløyehallen. (Lukten var ekte lokalt). Butikken var stengt for dagen og restaurang, om forladels, Kro, var stengt på både mandager og tirsdager. Det var nok tirsdag. Liten plass for Josin å fortøye mellom arbeids-båter, gjerne firkantete, orangemalt katamaraner med store kraner. Hadde sikkert med oppdrettsfisken å gjøre. Forresten, selv om jeg har oppdaterte kart i min iPad, var det flere oppdrettsanlegg som endten ikke var der kartet sa, eller var nye, som ikke var på kartet i det hele tatt. De er dog lett å se på lang avstand, med store, sterk-gul fargete bøyer på rad og rekke. Ikke så sikker på om jeg hadde oppdaget dem i tåken.

Turen over Folla, som kan være skummel, var iår i blikkhav med rolige Nordsjø-dønninger til å lette litt på kjedsomhet. Etter en rask tur innom Rørvik for å fylle diesel, (havne-hopping har vært mellom diesel pumpene!), kom vi til en flott naturhavn, Lerøya, ca 10 nm nord for Rørvik, tipset meg av en Tysker for flere år siden. En lagune mellom beskyttende holmer, med bra ankerfeste.

En rolig natt. Morgenbrisen kom fra sydøst, som var lovende, og retningen holdt nogenlunde hele dagen. Det ble bare mer av det, mye mer! Seilte hele veien til Brønnøysund, hvor det ble en kort pitstopp for å fikse bom-nedhal, som hadde løsnet. Og så videre nordover, med gradvis økende vind, og kun behov for forseilet. Bølgene ble pisket opp av vinden som fallt nedover fjellsidene før den raste bortover sjøen. Fin båtfart, med en del rulling og spray! Prøvd ut vindroret, for nå var det nok vind til å få den til å funke, og vi seilte litt i zikkzakk, sterk påvirket av krappe bølger på skrå inn på hekken, men den styrte ganske så bra. Trenger videre optimalisering.

Rund top-enden av Ylvingen, (Himmelblå øya), var vinden oppe i over 30 kt, og med delvis innrullet forseil gikk det med full fart allikevel. Og så rundt siste lykt og inn til Vegstein. Fremdeles mye vind, på tvers, i kastebyger rundt brygge-byggningene, som gjorde fortøying litt av en prossess. Ny flytebrygge, uvanlig, sånn som brukes rund oppdretts-mærer, bred og stødig som bare det, men manglende kryssholt. Tau i alle retninger med oppfinnsomme knuter for å motstå vinden. Ser rolig ut i bildet, men det ble tatt tidlig neste morgen, før det økte på igjen.

DSCF1493.jpg

Det BLÅSER. Fra stusselig lite vind inntil for tre dager siden, satset nå værgudene å ta igjen. Det har blant annet vært artig å oppleve, fra et trygt ståsted, å skue at vind-kastene pisket opp vannet til noe som lignet snøkav, som føyk bortover og oppover land på andre siden av bukten. Aldri sett før.

Dog er det litt varmere, temperatur opp i to-siffret! Værmeldinger for de neste dagene er ikke lovende for seilbåt ferd, med regn og blæst, og da blir vi her inntil en bedring. Josin ligger godt fortøyet og cockpit teltet er satt opp.

Det er ikke aktivitet på brygga endå, åpnes litt senere i sesongen, så det forventede vaffler og kaffe ble ikke noe av. Kanskje på hjemveien. Britt har sluttet som kjøkkensjefen, og da blir det spennende å erfare andres vaffelkvalitet. Hennes bror Johan er ikke i noe særlig form, og da blir det smått med prat og olje-impregnert filler i motorhuset med de gamle motorer.

Ellers Alls Well!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..