Rødøy

66 39,96N. 013 03,37E.

DSCF1522.jpg

RødøyLøven med skyhatt i bakgrunden.

DSCF1524.jpg

På årets lengste dag krysset vi Polarsirkel. Vel, vi motret forbi Globusen som skulle markere den magiske linjen. Men…. Den, ifølge tilsynelatende pålitelige kilder, flytter på seg noen meter nordover hvert år, (har et eller annet med månens bane å gjøre), og da var 66 grader, 31,95 minutter ikke nok. Globusen har tydeligvis stått der i noen år nå. Ifølge samme kilde passerte vi dagens Polarsirkel en god nautiske mil lenger nord. Hvoromalltinger, nå er vi trygd forbi, ingen strek eller hump i sjøen å være sikker.

Og her på Rødøys gjestehavn var to Hallberg Rassey-er, hvorav èn var «Ingrid», meget kjent av Norma og Jon Erik, og sist sett tidligere i Egersund havn. Its a small world!

Det ble igår en hel dag i Hjartøys lune favn, godt beskyttet mot sterke vinder, men like tilgjengelig for regnet. Brukte tiden til litt husarbeid, lesing, radiolytting og soving. Melding for idag var lovende, med brukbar vind fra SW, og oppklarende. Ingen av delene skjedd. Da ble det motor hele veien, blant mektige fjell og fjord, og fiskeoppdrettsanlegg. Kan meddele at seilerdressen er fremdeles ganske vanntett.

Hvis melding for imorgen holder, blir det solskinn, og da en god anledning til å utforske øya, med sykkel. Dessverre, samme melding spår tilskying utover kvelden, og da forsvinner håpet om å kunne skimte midnattsolen.  Lørdag, St Hans aften, blir en washout antagelig.

Alls well, fra SeilerJohn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..