Hongsand

64 08,8N 10 09,6E

Josin ved gjestekaien. Opplinet leiejoller for fiskere, (mestepart Tysker). Obligatoriske måker på taket som venter på sløyeavfall. Plus et glimt av blå himmel, for første gang på oh-so-long-time. Meldt sol-vær imorgen. Fingrene krysset!

IMG_1714.jpg

På motsatt side, ligger et modernt laksemottaksanlegg. Et ship, stort og blått-og-hvitt, med minst 4 ruvende kran, «Marineharvest» i store bokstaver på siden, (brønnbåt i fagspråk), suger fisk opp fra mærene til en diger tank midt i skipet og pumpe dem ut igjen i dette anlegg, hvor de gjennomgå en kort prossess, lastes inn i en ventende lastevogn og kjøres bort. Imponerende effektivt! Pengestrøm må være som en Å.

Dessuten skrives dette på min MacBook. La den vekk for en stund siden da den hadde låst seg, og som motsto alle forsøk å låse den opp. Måtte ha ombestemt seg der i hyllen, eller rock-and-roll bevegelser hadde den ønsket effekt, men whaddayouknow, skulle ikveld prøve nye opplåsingstriks, og den funket som om ingenting hadde skjedd. Mystisk! Altså ny blogg med bilde.

Inatt var en urolig natt ved Brakstad, sør for Rørvik, med regn og vind og bølger inn i havnen. Sto da tidlig opp, siden vinden blåste fremdeles, og nå i en tilsynelatende gunstig retning for seiling. Og ja, seilene ble heist i havnen, og ble kun tatt inn ved ankomst hit. Litt hjelp fra motoren av og til, men Endelig! Vindroret ble benyttet når det var mye plass, og jeg begynner å forstå dens nykker. Slark i leddene er ikke bra, må fikses.

Avgjørelsen om å snu mot sør igjen ser ut til å ha vært riktig, værmessig sett. La oss håpe det blir litt varmere også, jeg er ganske så lei av å ha så mange lag med klær på, stillongs og trøye innerst. Svett blir bejublet!

Alls well.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..