Midsund

62 40,5N 006 40,4E

Dette er hvordan det så ut tidlig idag, da vi satt av gårde. Null vind. Strålende sol og store forhåpninger for en finfin dag:

DSCF1540.jpg

Kl 10:40 kom vinden, som meldte, 10-12 kt fra en spiss, men seilbar vinkel, som meldte. Det var bra, just what we wanted! En halv time senere, uanmeldt, kom plutselig kulingen. Ja, ja, dette går fint, litt bevegelse, men fin båtfart. Så ble det sterk kuling, absolutt ikke anmeldt, etterhvert over 30 kt, som vispet opp korte og bratte sjøer. Etter å ha fått et par tre saltvanns dusjer, (sjøtemperatur er 10-11 grader), var forholdene vurdert til å være upassende ubehagelig, og vi fallt av fra kurs mot Ålesund, mot le bak en stor øy, i en fjord. Der ligger Midsund. Det blåste fremdeles ganske friskt der, men bølgene var små, og en flytebrygge med fender og sterke kryssholt bø på trygghet. Andre båter, alle motorbåter, hadde søkt ly, og flere kom in etterhvert.

Hvordan kan man gardere seg mot slike optimistiske værmeldinger?  Umulig. Men man må ha i planlegging at det kan bli behov for både Plan B, og Plan C. Idag var jeg ikke planleggings flink. Skjerpings!

Midsund, en stor marina med plass til 50 båter, minst, og en ny flytebrygge under installasjon. Må være en dynamisk forening, for nesten hele anlegg og fasiliteter er nesten ny, og meget flott. Etter «sjefens» utsagn hadde det gått over 5000 dugnadstimer. Wow!

Benytter fasilitetene til en klesvask-og-tørk mens vinden roer seg.

Ålesund imorgen, og en avtale med VHF ekspertise om å sjekke mitt. Mistenker antenne-system. Værmelding er snill!

Alls well, (dog litt fuktig).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..