Ålesund

En kommende flag-annonsert Båtfestival betydde at begge gjestehavner var fulle, og vi fant en bås like nedenfor Scandic Hotel. Nærmere havne-munnen enn andre steder, og da ganske utsatt for urolig sjø. Det roet seg utpå kvelden til passende søvn-dyssende gynging.

Opp tidlig idag, og putret rundt til den kommersielle delen av havnen, for å overholde en avtale kl 8 med en VHF ekspert. Fortøyd til en høy brygge utstyrt med store lastebil dekk som fendere, og ett stk som var lavere, som ble benyttet som trapp. Disse gamle dekk smitter rikelig av med kullsvart støv, og Josin trengte en grundig vask etterpå.

VHF-Sturle kom, med sin ekspertise som var overbevisende, og med et måle-instrument som avsa nesten-dødsdom over Josins antenne system. Ikke noe overraskelse akkurat, men greit å få det bekreftet. Reserve-antennen på pushpiten ble koblet til med en skjøteledning, og måle-instrument godtok resultatet. Oppgave til høsten: Bytt ledninger. Ingen drømmejobb, men nødvendig.

Og så videre til Ålesunds Seilforening. På veien, forbi dagens dose av cruise ship:

IMG_1722.jpg

IMG_1725.jpg  Tre stk. Et Tysk og to Britiske. De er så utrolig store, med syv synlige dekk av kabiner, alle med balkong. Senere på dagen, fra utsikts plass Aksla, var de mere i forhold til byen.

IMG_1728.jpg

Men tenk, kanskje potensielt ti tusen vandrende rundt i byens gater! Så en ny cruise-turist av-stikker vri: Gruppe sykkel tur, på el-sykler, opp til Aksla. ca 50 stk, alle med hvite hjelmer og signal-vest! Cruise folk er nok flokk folk.

Ålesund var idag på sitt alle vakreste. Turister var begeistret, og Ålesundene, noe forundret, nøt en sjelden god-værs dag.

Videre imorgen, og med grundig planlegging om tidspunkt å runde Stad. Trenger ikke en ny omgang med humpesjø med gratis dusj. Vann temp er fremdeles langt nede. Dog meget klart vann som konsekvens. Er det bade temperatur der nede i Sør?

Alls well.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..