Larsnes til Herland

61 21,3N 004 53,3E

Lørdag, 7. juli, meldte YR.no at forholdene skulle bli gunstig for runding av Stad, med lite vind. Solen skinte, så avgårde. Nei, det var riktignok lite vind ved Stad, men det var nok av gårdsdagens dønninger og bølger at det ble en ganske humpete par timer allikevel. Men vinden kom etterhvert, fra nordvest, og puffet oss mot Måløy. Rask stopp for diesel, (nå igjen!), og videre. Like sør for Måløy ble vinden, heldigvis i ryggen, konsentrert mellom fjellsidene og vi fikk bra fart inntil vi rundet Hornilen, og så ble det stille. Mektige 900 meter. Man føler seg meget liten her nede på fjorden.

IMG_1730.jpg

Videre, i Bremangerfjorden, snudde plutselig vindretning, fra imot, via stille en stund, til med, og derfra hit til Herland hadde vi fin, gradvis økende, bør. Det var spåpass at de forskjellig havner som var avmerket, forsvant akterut, og det ble sent på kvelden da vi endelig førtøyet. Under slike forhold kan man ikke bare stanse opp, måtte bare fortsette! Det ble da en meget lang dag, 75 nm, så idag, en søndag, med overskyet og lett regn, ble en fortjent hviledag.

IMG_0915 2.jpg

Havnesjefen banket på utpå formiddagen og var vennligheten selv, med masse info om stedets fortreffeligheter, som jeg tror at vi må erfare en annen gang. Senere idag er det meldt oppklaring, med nordvest vind igjen, og hvis det passer, skal vi videre. Kan ikke bare ignorere medvind!

Alls well.

2 tanker om “Larsnes til Herland”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..