Herland til Uttoska

60 39,3N 004 56,4E

Dårlig vær igår, og da en hviledag. Idag stemte værmeldingen. Regn, overskyet og lite vind, deretter oppklarende og mer vind fra NV. Såpass gunstig vindretning at vi seilte meste parten av veien, med motoren på for sikkerhets skyld i de kronglete partier. Vi krysset flere områder hvor det var åpent til havet, og derfra kom dønninger og bølger. Hadde gennaker ut flere ganger, men rulling ble såpass energisk at seilet ville ikke stå.

Har funnet en bedre måte å håndtere gennakerens tauverk. To skjøter, en i bruk den andre passive, plus innrullings løkke. For mange tau for to hender, særlig når seilet ikke er stabil. Løsning: Ta den passive skjøten rundt for-staget og tilbake til cockpiten, altså begge skjøter i parallell. Da har man nok hender. Så lenge man ikke skal jibbe i siste liten, funker det fint!

Med sterk vind og humpete bølger, går det så det suser i utforbakkene: Gøy, men slitsom for autopiloten eller rormannen. Finfin fart dog!!

IMG_1734.jpg

Dette er siste biten av tracking bildet:Screen Shot 2018-07-09 at 17.54.02.png

Viser spor både på veien nordover, samt dagens. Uttoska er en meget godt skjermet naturhavn, hvor det også er en mooringbøye. Alltid spennende å komme inn å se om den er opptatt. Dessverre var det idag, av en Sveitser, og da måtte vi ankre.

Dette viser bilde fra plotteren, ved maks forstørrelse: Nord er opp. Vind fra NV.

IMG_0916.pngØverste punkt er hvor ankeret gikk ned, nede er spor etter båtens jaging, påvirket av en nokså varierende vind styrke og retning. Ikke fullstendig beskyttet, denne havn altså! Men jeg har kunnet gradvis slappe av, da ankeret holder, selv med over 20 kt i vindkastene. Glad for at jeg byttet fra en 6 kg anker til en 10 kg før seilasen. Vinden skal visst løye utover kvelden, og da vil jeg kunne sove trygt!

Bergen imorgen. Se om jeg kan få fikset TV’en.

Alls well.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..