Bergen og Strusshavn

Du vet, det er en by vesten for de fleste her i landet, faktisk en storby, der det sies at det regner alltid, men idag, idag mine venner, Bergen har gjort alle våt historier til skamme. Det er varmt her. Meget. Iskrem selges og spises over lav, bedryppete sko. Øl, sikkert kaldt, inntas i store mengde på fortausbuler. Og det er også store mengde mennesker her. Tre kjempe cruiseship samtidig. Alle nasjonaliteter og språk. Kun de fra varmere land synes å trives i varmen.

Jeg? Jeg fortøyet utenfor Maritim Båtutstyr tidlig på dagen for å se om de kunne få gjort noe med TV’en. Etter det putret vi rundt til sentrum, med kun to mål: Ett var å kjøpe fersk fisk. Gjort. Piggvar filet og krabbeklør. To var å få kjøpt Te. Ja, TE, uten tilsetningstoffer. Fem steder, den neste anbefalt varmt av den forrige, men ingen TE. Altså, masse forskjellige te, med ekstra smak, men ingenting som kunne tilfredstille denne ikke-så-kresen TE-drikker.

Kanskje er TE å få lenger sør i landet. Vi få se.

Det slo meg. Første gang jeg var her, var det også en klar, stille, solskinns lørdag, men med drastisk mindre folk omkring enn idag, var jeg som nybakt graduate, ivrig til å reise på tommeltotten, og bese Scandinavia, før jeg måtte i militærtjeneste. Hadde faktisk planlagt dette for jeg møtte Grete, så alt var nå i en ekstra skarpt lys. Reiste fra Newcastle med dampskip Leda, i tett tåke, (hvordan kunne de finne veien uten GPS?), og ankom Bergen på en sånn solskinns dag. Ikke rart at jeg ble frelst. Ja, det var i 1956. Long time ago. Et helt liv imellom nesten.

Men nå, akkurat nå, har vi fortrukket, fra en overbefolket og stressomt By,  til Strusshavn, (uten stress), kjent fra flere tidligere besøk, men nå ganske så båt-full, de fleste plasser raftet opp dobbelt. Og det er bare halvparten av havnen, kamera har ikke en vid-vinkel nok. Alle mannskap slapper av i solen, og det begynner så smått å bli cocktail time.

IMG_0918.jpg

Jeg nyter varmen. Faktisk startet jeg dagen kl 5, i kun 10 varmegrader, i full mundur, med stillongs og det hele. Midt på formiddagen gikk det over i shorts. Velbekomme!! Jippee!

Må det fortsette med sommer, også der jeg er!

Alls well

Én tanke om “Bergen og Strusshavn”

  1. Så kjekt å høre at du har det fint og varmt. Har selv bodd i byen i nesten 5 år, og elsker byen. Må få orden på Tv slik at du kan følge England-Kroatia l morgen. Kos deg i kveld med fersk fisk😊☀️🐝

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..