Ulvik til Granvin til Stekkavik

Stekkavik: 60 18,7N 006 10,1E

Det jeg hadde ventet av storinnrykk av motorbåter til Ulvik skjedde ikke. Ikke en enste en hadde tatt turen fra Norheimsund. For langt kanskje? Fasilitetene var ikke noe å skryte av heller. Kanskje visste de det.

Men kinesere! Der var det mange av. Så tidlig som 06:45 var en skravlende gjeng nede på flytebryggen, litt ustø og engstelig, og brukte Josin som bakgrunn for fotografering. Èn klatret til og med opp på Josin, og var nokså forundret da jeg stakk hodet opp av luken og sa Good Morning. Jakketyjakketyjakk. BukkogBukkogBukk. Tenner en sigarett og forsvinner. Ah well. It takes all sorts to make a world! To store turistbusser senere var de vekke allesammen.

Det var en grå dag da vi dro fra Ulvik, med nesten ikke vind, imot selvfølgelig, men skyene løste seg gradvis opp og det ble en brukbar motor-dag. Først til Granvin, inn i en smal fjordarm litt vest fra Ulvik, bare for å ta en titt. Gjestebryggen, med skilt som erklærte det, var kun en plass stor, men siden Josin var den eneste seilbåt i havnen, passet det bra. Etter størrelsen av pullert å dømme, samt ubrukte jernbane skinner, har det vært en viktig havn tidligere.IMG_1739.jpg

Jeg tok en vandre-runde. Alle hus ved havnen var eldre, og sannsynligvis nå feriehus. Bolig hus var på den andre siden av dalen bak en svær treforedlings bedrift. Stedets arbeidsplass sannsynligvis. Stille. Ikke et menneske å se. Men så var det disse to trær:IMG_1740.jpg

Merkelig. Den ene ser ut som en kjempe fugl som ruger. Tett. Ikke lett å komme innunder.

Så sørover igjen. Under den imponerende Hardangerbru og videre, videre, videre. Tilbake til Norheimsund. Fremdeles kjokka full av cabin cruiser. Rundt til diesel bryggen. Der var en stor en fortøyet, stenging for adgang. Fant eieren. Pærefull. Ikke det minste interessert i problemstillingen. Klarte etterhvert, med hjelp av mere edruelige folk, å tau-flytte den såpass at diesel slangen rakk Josin såvidt. Så, med full tank igjen, forlot vi Norheimsund for et stillere sted. Fant Stekkavik, en perle av en naturhavn, med gamle fortøyningsringer som bevis for at det har ofte vært benyttet i gamle dager.

IMG_0928.jpg

Våknet tidlig idag til en misty, moisty morning, disig i solen, og null vind. Eneste naboer er tjeld, heire og svaner. Praktfullt! Klart vann, hvor anker og dens kjetting var tydelig. Har benyttet anledning til å inspisere bunnen av båten, (ikledd våtdrakt, ja), og den er helt ren!  Kanskje vannet har holdt såpass lav temperatur at ingenting har festet seg. Propellen like blank. Det finnes da kompensasjoner i varierende værforhold! Benytter solskinn og varmen til å få luftet ut madrassen, puter osv. Videre sørover kanskje senere. Livet er ganske bra idag!

Alls veryWell!

Én tanke om “Ulvik til Granvin til Stekkavik”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..