Kvernavågen

58 28,27N 005 54,84Ø.   Utenfor Egersund.

IMG_0947.jpg

Skyfri himmel, 29 grader ute, 29 grader inne, og 20 grader i vannet. Sterk vind som blåser på skrå inn i bukten. 3 dukkerter allerede idag. Dette må være sommer vel?  Skjønner at dere her sørpå har hatt det slik lenge, men for meg er det gladnytt!

En lang motor-dag igår, i nesten vindstille. Startet med resten av havtåken, som løste seg gradvis opp, tidsnok til å se, eller bedre sagt, skimte, ikke mindre enn 7 stk Tall Ships, halen på en konvoi, på vei inn i Stavanger havn. Flere allerede inne. Litt av et syn. Mye instruks på VHF om innseiling og fortøying, på diverse-språk-Engelsk.

Kvernavågen må være ett av Egersund båtfolkets favoritt lokale naturhavner. Tre flotte brygger med plass til flere båter, benker og bord, grill, (med forbuds skilt festet til, skulle bare mangle!), og søppeldunk. Ankom i 18. tiden igår, og det vrimlet av liv, med skrik og skral og plask. Kun to båter overnattet, til en vindstille soloppgang over en høy åsrygg, og en flokk av fire svaner, litt for nyskjerrig om denne morgenbader. Det begynte å blåse ganske tidlig, heldigvis ikke rett inni bukten, men sterk nok at jeg bestemt meg å være her idag. Ikke noe problem å putre rundt til Egersund, men ute i sjøen er det nok ikke helt behagelig.

Skal putre inn til byen imorgen, og båten blir der flere dager. Må dessverre ta Sørlandsbane tog til Kongsberg neste uke til en begravelse. Det skal visst regne lørdag kveld, og vind-meldinger er slik at det ville være meget vanskelig å runde Lista og Lindesnes de nærmeste dagene, og Egersund er et bra sted å være mens været er kontrari.

Ute temperatur er nå 30 grader. Tid for en dukkert til.

Alls well.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..