Lillesand, 8. August

Long time no blogg, sorry!

Opphold i Egersund ble til nesten en uke, hva med togtur tilbake til Kongsberg for en begravelse, og også upassende båtvær.

4. August, lørdag, bø YR.no på lett vind fra nord vest, økende gjennom dagen, og det stemte. Fra Egersund for motor, etterhvert motorseil, senere kun seil, kom vi forbi Lista med bra fart, og så avgjørelsen: Også rundt Lindesnes, eller drei av til Skarvøya, innenskjærs, nær Farsund. Det ble det siste. Bra gjort viste det det seg.

IMG_0949.png

Som dere ser, er bukten godt beskyttet fra alle vindretninger, unntagen nordvest. Det blåste. Fra nordvest. I et døgn, og Josin danset, men trygt fortøyet. Meldinger som denne kunne skremme selv den dristigeste:

IMG_0948.jpg

Selv om vindretningen var gunstig, så var styrken etterhvert over 30 knop litt vel mye, ikke for en Ballad, men for skipperen. Og sannsynligvis bølgene da, nei, huff! Men dagen etter hadde vinden løyet, og vi satt av gårde litt utpå dagen. Alt rolig inntil selve Lindesnes, der vi møtte bølger fra flere retninger, inklusiv refleks fra klippene, og en utrolig humpete sjø. På veien dit hadde en annen seilbåt kommet imot, og skipperen da grafisk uttrykk for at det var meget urolig ut i der, og at han hadde kastet opp. Hummmm? Fortsett? Jeg er aldri sjøsyk, jeg nei. Fortsett. Men det var antydninger, ja.  En halv time og livet var levelig igjen og jeg søkte inn til en naturhavn som så lovende på kartet, Skudeholmene, (58 01,5N 007 43,6E) og det stemte.

Finfin bukt, beskyttet på alle sider. Ankeret holdt støtt i sandbunn. En rolig natt og en lat morning, med svømmetur rundt båten i det siste av regnværet, og inspeksjon av ankeret, (var vanntemp virkelig kun 17,5 grader?. Jeg må ha blitt herdet!). Og så oppfrisket videre til Lillesand, hovedsakelig for motor, innaskjærs for å unngå havstrømmen som raser nedover kysten her, og til min gode Balladvenn Svein. Pga en kropp som ikke lenger orket, hadde han nettopp fått solgt sin Ballad, og var i en tilstand av en blanding av sorg, av å ha mistet en sann venn, og tilfredstillelse for ha fått solgt i en vanskelig marked. En fin og hyggelig kveld hos Svein og Hilde.

Idag en «innedag» så langt, i påvente av at tordenbygene skal gi seg. Litt vedlikehold, litt shopping, litt blunding. Men plutselig et høst-tegn! Et hundredtalls gjess, i skråkende uenighet, som flyr rundt i uordnet formasjon, før de finner retning mot syd.

Alls well 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..